Monday, September 5, 2011

Edisi keluh kesah kak esah, Aku punya susah kau ada amik kisah?

Cinta dalam hati bukan macam fail dalam cpu yang boleh di delete bila dah tak di perlukan lagi. Bak kata aki aku, nothing about love is ever easy grandaughter! apoo? terkejut? ha. kau apa tau. aki aku dulu cikgu bahasa orang puteh. dapat dekat cucu dia iaitu aku, memang hancur ah. bukan apa, aku kurang berkenan sikit nak cakap bahasa penjajah ni. kohkoh.

well, its been a hectic days lately. eventhough i hate it so much but i still have to face it lah kan. mana tak hectic. pepagi subuh dah kena mandi junub. semuanya gara-gara taik ayam. takde insurans betul lah ayam ni. bawak-bawak lah buat public toilet ke hape.

lagi bertambah malang terpijak kulit pisang sampai jatuh bergolek-golek. apa lah masalahnya. aku pun tak faham. dah lah semalam jadi mangsa umpat keji sabor je lah. mungkin ini ujian di aidilfitri agaknya.

Tak cukup dengan tu, tadi aku pegi bank. bajet nak berjoli lah. jolok punya jolok. sekali tengok baki Rm 15.40. apa kejadahnya lah elaun aku tak masuk lagi. Nak top up pun tak mampu ni. harapkan wallet je tebal semacam. mananya tak tebal. duit raya berkoyan-koyan. bagus betul penangan wak-wak aku. tak percaya? kau baca lah entry ni camno lah nak buat ni ha. Nampaknya, kredit aku tersekat lah. memang kosong. abis segala tebus menebus dah. sos segala sos top up dah aku buat. sampai maxis pun dah tak larat nak pinjamkan top up dekat aku. okay. tolong kesian.

Hari ni aku bukan nak bercerita pasal cinta. aku cuma nak mengeluh je. mengenangkan nasib malang yang kerap bertandang. karang mula lah kena mandi bunga bawah jambatan. jambatan mana lah aku nak tumpang. jambatan pulau pinang jauh sangat. jambatan gombak banyak sampah. adeh. kepada manusia. tolong jangan buang sampah dekat atas dunia.


"When people you dont ever know, hate you. Then you will know how best you are"



3 comments:

Razil Tahir said...

Embah? wak?
Lah... jawa rupanya...
yes! ade geng!! hahah XD

AesyaZealous said...

dugaan di aidilfitri..ehhe slmt hari raya!

Yuyun Ahmad said...

Razil : kehkeh. bangga letteww..
Aesya: yups. dugaan.. yeay. selamat hari raya jugak!