Saturday, September 3, 2011

Raya ke-4, duit raya melebihi 2000! yeay! Misi membeli ipad 2 with wi-fi + 3G semakin hampir. Senang kata tinggal nak pilih je lah

Yeay! I liokess it. Akhirnya impian untuk memiliki Ipad 2 with wi-fi+3G telah pun berada dalam gengaman! Okay aku tarik balik kata-kata aku dalam Entry ni, sebab aku cakap raya tahun ni bosan dan biasa-biasa je. Tapi sebenarnya tak. kerana di sebabkan raya tahun ni lah misi aku untuk memiliki Ipad 2 with wi-fi+3G telah pun berjaya. Tinggal nak pegi beli and bawak balik je lah. apa? kau hadoo? Eleyh. jeles lettewww!




Ipad, sila bersabar. esok lusa aku angkat kau bawak balik rumah okay? ada sape-sape nak teman aku pegi beli ipad ni tak? sila kembangkan lobang hidung eh. kehkeh.

Pertama-tamanya, aku nak ucapkan ribuan terima kasih kepada pak cik-pak cik aku yang sudi memberikan duit raya berkeping-keping sampai lah melebihi 2000. pergh. memang aku tak sangka yang pak cik-pak cik aku ni kayooo. Baru dapat bonus gamaknya. Alang-alang belikan lah aku kamera dslr. Tak pun kalau hadiahkan Myvi sebijik pun jadi lah. muahahaha.

Terima kasih lah sebab sudi bagi aku duit raya banyak-banyak. Mau tak banyak. kalau dah sorang bagi 1000. tak ke banyak?? gila hape. kayooo botui. terkojut den. tahun ni pak cik-pak cik aku memang class ah. semua main ribu-ribu je. caya lah. bak kata aki aku, "alun-alun lah, esok dapat lah ipad kegemaran kau tu" cehh. kemain kegemaran bagai. ingat boleh makan ke hape??

Seriously. aku memang tengah kaya ni. total duit dalam tangan ada 50 ribu. pergh. toyol mana lah tolong curik kan duit untuk aku ni. terima kasih lah. buat susah-susah je. Aku terharuu. sob-sob. Mintak tisuu boleh? hoho.

Terima kasih sekali lagi kepada pak cik-pak cik ku kerana menjadikan raya aku tahun ini sungguh bermakna. Total duit raya dalam dompet aku buat masa ni ialah 50 ribu rupiahh. sob. sob. banyak tuu. kalau tukar dalam matawang malaysia dapat lah dalam Rm 17. kehkeh.

Akhir kata, misi membeli ipad dalam mimpi je lah. sebab pakcik-pakcik aku bagi duit raya 1000 rupiah je. Paling banyak pun 30 ribu rupiah. Bila dah total semua dapat ah 50 ribu rupiah. bunyi macam banyak. tapi kalau dah tukar dalam matawang tanah air ku, memang tak dapat ah. sob-sob.

4 comments:

call me cat said...

cettt ingtkan dah bli huhuhuhu

Yuyun Ahmad said...

muahahahaha. memang tak dapat ah... hoho

nick dot anis said...

Hai3 anis was here folo u…hit me back ya…salam perkenalan and selamat hari raya

best betul u dapat duit raya byk2...i 1 sen pun tak dpt:-(

Yuyun Ahmad said...

kehkeh. cik nick ni sahsah tak baca entry gua sampai habis. muehehe