Saturday, June 7, 2014

Beef Bacon With Mozarella Cheese

Assalammualaikum..

Today aku nak share lagi satu resepi Low Carbo, High Protein and High Fat. Khas untuk sesiapa yang amalkan diet atkins lah. Kalau diet Low Fat tak dapett nak tolong. Nama resepi ni Beef Bacon With Mozarella Cheese. sedap hokeyy!

Bahan - Bahan:

1) Beef bacon ( Aku beli daging dekat pasar, and aku filet sendiri je )
2) Daging cincang
3) Dua biji Telur
4) 1/2 Biji bawang merah
5) 1 tsp garam bukit
6) 1 tsp Chili Flakes
7) 1 tsp Black Pepper

Cara - Cara:

- Gaulkan daging cincang dengan 1 tsp garam, 1/2 biji bawang merah yang dipotong dadu, 1 tsp black     pepper, t tsp chili flakes
- Sapu loyang muffin dengan minyak ( aku guna olive oil )
- susun beef bacon dalam loyang muffin yang telah digris dengan minyak
- Susun daging cincang yang telah diperasakan dengan bahan sampingan atas beef bacon
- Curah telur
- Taburkan mozarella cheese
- Bakar pada suhu 200' selama 15-20 minit



Tada.. dah siap boleh lah ngapp bersama family. Layan gree tea pon terbaikkk. Kalau berminat boleh lah try. Good Luck!