Tuesday, June 17, 2014

Resepi Oopsie Bread

Assalammualaikum..

 Hai uolss. so today aku nak share next resepi, iaitu oopsie bread. Hehe. mood rajin lah kengkonon. Sesiapa yang dalam fasa induction Diet Atkins atau pun fasa dua and above boleh je try buat roti ni. fefeeling makan roti perisa vanila giteww! Bahan pun tak banyak and tak leceh pun nak buat, and paling penting low carbo hokeyy!




Bahan-Bahan:

3 Biji Telur 100g Cream Cheese ( Aku pakai philadephia )
1 tsp Esen Vanilla
1 tsp Baking Powder
secubit garam

Cara-Cara:

1. Asingkan Putih Telur dengan Kuning Telur
2. Pukul Putih Telur Sampai jadi meringue.
3. Dalam bekas yang lain, Pukul Telur Kuning, esen vanila, baking powder and cream cheese sampai sebati.
4. Campurkan adunan kuning telur dalam meringue dan gaul sebati
5. Dah sebati masukkan dalam acuan untuk dibakar (boleh guna acuan pai, cup cake, atau acuan kek)
6. Bakar dalam oven selama 10 minit pada suhu 180 '

 Done! To be honest rasa dia memang macam telur dadar ah. tapi versi wangi and gebu gebass gitu. sedap di makan sebagai burger. enjoy! :)

No comments: